Bilder fra Grønt Spatak 2021

I løpet av sommeren 2021 dro 110 ungdommer ut og jobba frivillig i 10 dager på en gård, ei seter eller beitetilsyn. Her er noen smakebiter på hva man kan oppleve på Grønt Spatak.

Alexandra Nakken var på seteren til Lea Hoch i Dokka. Foto: Alexandra Nakken.

Lars Henrik Gabrielsen og Markus Rustad var på Vigelfarmen i Rørostraktene. Her fra tur med sauene i Vigelfjellene. Foto: Oskar Tørres Lindstad

Selma Rodriguez Solbø var på setra til Anne Karin Hatling i Aurland. Foto: Selma Rodriguez Solbø

Magnus Eng og Elias Sunde jobbet på småbruket til Gaby og Rupert Larsen og Derben i Tinn i Telemark, hvor de har jobba i en stor grønnsakshage og melka geiter. Tips: søk vertskapet opp på "Der ingen skulle tru at nokon kunne bu".

Sanna Laksholm og Sofie Ringdal var i Telemark og jobba i andelsbruket hos Prestegårdshagene. Her fjerner de fiberduken som har ligget på grønnsakene for å holde de tidlige vekstene varme om våren.

Matias Irie Østlie var på Holt gård i Vestfold. Her er han med å bygge et nytt bed for tomater og urter. Foto: Magnus Flåten Nickelsen.

Laila Pellennec var på Sveinhaug gård i Innlandet. Her jobber hun i markedshagen til den historiske gården. Foto: Martin Haug.

Dina Nærum Målsnes har blitt god venn med kyrne på setra til Lea Hock i Dokka. Drøvtyggere, som kyr på beite, er viktig for å holde kulturlandskapet i hevd og sikre biologisk mangfold.

Grisen er usedvanlig nysgjerrig og leken og har en naturlig plass på gården, og kan være både kjæledyr, pløyer, restemat-spiser og selv bli mat når den tid kommer. Foto: Martin Haug

Dina Nærum Målsnes i full gang med utendørs kokkelering på setra til Lea Hock i Dokka.

Sunniva Aanstad Storebø fikser gjerdet på setra til Lea Hock.

Sanna Laksholm ved en gammel hul eik ved andelsgården. Eiketrær over 63 cm i diameter regnes som hule eiker og skal bevares. Trærne er ofte over 200 år gamle og kan huse opptil 1500 arter.

Ella Eilertsen og Cathinka Bergem planter ut i grønnshagen til Hanne Askestad Myraune i Frosta i Trøndelag.

Veronica Iselin Pedersen er med på å rake gresset under slåtten hos Sigrid Fangel på Fitjar.

Bianca Sagvolden sorterer ulike urter på den biodynamiske gården til Ola Aukrust i Lom.