Hva er Grønt Spatak?

 

Bli med på sommerens grønneste eventyr!

Har du lyst til å passe på dyra på sommerbeite i fjellet? Lære å melke kyr eller geiter? Luke i grønnsaksåkeren, lære å hesje eller grave i jorda? Gjennom Grønt Spatak kan drømmene dine gå i oppfyllelse. Her får du muligheten til å jobbe frivillig på ei seter, en gård eller på et beitetilsyn i ti dager når det passer deg i løpet av sommeren.

På Grønt Spatak får du ta del i bondens hverdag, kombinert med en herlig sommerferie. Du vil bli kjent med hyggelige og engasjerte bønder, og andre frivillige om du ønsker å reise sammen med noen. I tillegg får du lære masse om landbruk og bærekraftig matproduksjon i praksis, på ulike steder rundt om i hele landet.

Den siste helga i mai være med på Grønt Spatak sin Vårsamling. Her får du bli kjent med andre deltakere, og høre spennene foredrag om jordbrukspolitikk, solidaritet, biologisk mangfold og miljøvern. Grønt Spatak dekker oppholde og reise for alle deltakere.

 

Hvem kan delta på Grønt Spatak?

Grønt Spatak er åpent for all ungdom mellom 16-30 år. Det kreves ingen forkunnskaper, men du må være åpen for å lære nye ting, og for å bli kjent med nye dyr og mennesker. Du kan enten melde deg på sammen med noen du kjenner, eller alene. Det er HELT GRATIS å delta, både reise, kost og losji blir dekket. Alt du trenger å gjøre er å fylle ut påmeldingsskjemaet her.

NB! Påmeldingsfrist er 15.mai!

Under kan du lese mer om tidligere erfaringer med Grønt Spatak.