De første Spatakistene 2020!

Etter en vellykket vårsamling siste helgen i mai er de første deltakerne er nå ute på Grønt Spatak. Blant dem er Christian og Synne. De er hos Marte Olsen på Markedsdagen i Dokka og bruker dagene på grønnsaksproduksjon til lokale kunder. Der har de blant annet plantet ut plantene i drivhus og i markedshagen, og funnet unike insekter.

De synes det beste med Grønt Spatak har vært å se at deres innsats teller, og at de har fått jobbe sammen med engasjerte mennesker. De synes også det har vært gøy å være mye utendørs og lære nye ting.

 

I løpet av sommeren  skal over 140 ungdommer ut på Grønt Spatak til bønder over store deler av landet. I år er gårder best representert, etterfulgt av setre og beitetilsyn. Siste helgen av mai var Vårsamlingen der de 80 deltakerne fikk lære mer om grøntproduksjon, husdyr, rovdyrpolitikk og økologisk landbruk. Det var også fokus på bærekraft, internasjonalt jordbruk og biologisk mangfold. Gjennom gode spørsmål fra salen og svar fra foredragsholderne ble det en spennende helg men mange nye synspunkter.

 

Er du på spatak i år og vil dele dine bilder og en hilsen på nettsiden? Ta kontakt på astridb@nu.no