Ny koordinator for Grønt Spatak

Fra første mars tar Astrid Braut-Solheim over jobben som koordinator for Grønt Spatak. Her presenterer hun seg:

Jeg heter Astrid Braut-Solheim og tar over jobben som koordinator for Grønt Spatak etter Thea. Jeg har vokst opp i Oslo og er ikke fra gård selv, men har tidlig engasjert meg for landbruket. På videregående gikk jeg naturbruk med fordypning innenfor landbruk, og nå sitter jeg i Landbruksutvalget til Natur og Ungdom. Ved siden av jobben med Grønt Spatak selger jeg norske juletrær og studerer Biologi på NMBU.

Grønt Spatak er viktig for meg fordi dagens landbruk har et rekrutteringsproblem, og vi er en del av løsningen. Ungdom i dag ser mindre og mindre av hvor maten vår egentlig kommer fra, og det er synd. For å sette pris på jobben bøndene gjør med å sørge for mat på bordet for oss alle, er det viktig at de synligjøres. Norge er et land med gamle tradisjoner og mye kulturlandskap som er i ferd med å gå tapt. Derfor er det å dra på Grønt Spatak eller melde deg som vertsgård noe av det kuleste du kan gjøre denne sommeren, og noe jeg er stolt over å få jobbe med!