Ny koordinator for Grønt Spatak

Eira Haugbro tar over som koordinator for Grønt Spatak. Her presenterer hun seg:

Hei!
Jeg heter Eira, og tar over jobben som koordinator for Grønt Spatak etter Magnus. Jeg har vokst opp på gård på Tomter i Indre Østfold, og  klima- og miljøkampen har engasjert meg lenge. Jeg har hatt ulike frivillige verv i Natur og Ungdom, og vært fulltidsansatt som regionsekretær for Viken og Agder Natur og Ungdom.

For tiden studerer jeg utviklingsstudier ved OsloMet, og har deltatt på utvekslingsprogrammer i både Vietnam og Ghana. Jeg har gjort feltarbeid i et regnskogområde i Ghana, og studert hvordan klima påvirker jordbruket i regionen. Dette gjorde meg bevisst på regnskogens betydning for både lokale samfunn og det globale klimaet. Etter oppholdet fikk jeg øynene opp for hvordan klima og jordbruket henger sammen i et globalt perspektiv, og spørsmålene rundt miljøvennlig og solidarisk jordbruk.

Det er et stort privilegium å få være koordinator for Grønt Spatak, og jeg gleder meg til å være med på dette spennende og viktige prosjektet. Jeg Håper mange melder seg på Grønt Spatak sommeren 2024. Sammen skal vi jobbe for bærekraftig matproduksjon på norske ressurser!